interviews
25 januari 2017

Rick Brandsteder is wel uitgeraasd

AD

Rick Brandsteder voelt vanavond kijkers en BN’ers aan de tand in de Nationale Sekstest 2017. En volgende week zien we hem weer tussen de vreemdgangers in Temptation Island. “Ja, ik zit wel een beetje in het sekshoekje, hè?”

Welke BN’er in de Nationale Sekstest schept bij jou de hoogste verwachtingen?

“Patricia Paay is volgens mij een lopende sekscyclopedie! Daar heb ik natuurlijk héle hoge verwachtingen van. Maar onderschat de rest niet. Realityster Geneviève Fox straalt ook een en al seks uit. En presentator Kay Nambiar – een goede vriend van me – moet als meest begeerde man van Nederland toch ook een hoop in de praktijk geleerd hebben.”

Heb je zelf veel praktijkkennis opgedaan?

“Nou, ik denk dat ik zeker een basis heb. Maar toch heb ik nog zóveel geleerd van de Nationale Sekstest. Dat is wat het zo leuk maakt: er zijn ontzettend veel verrassende antwoorden en weetjes. Ik sta vaak met een groot vraagteken boven m’n hoofd bij het doornemen van de categorieën, zoals ‘Tussen de lakens’, ‘Ken je lichaam’, ‘Over de grens’, ‘Porno en Passie’ en – een hele fijne – ‘De lul- en klotevragen’.”

Wat heb je zoal opgestoken?

“Er is bijvoorbeeld een vraag over hoe je in bed een seksuele droom kunt opwekken. Nou, dat wist ik dus niet. Ik ben die nacht maar meteen in die positie gaan liggen.” Lacht: “En ik heb heerlijk geslapen.”

Is preutsheid jou volkomen vreemd?

“Ik kan eigenlijk over elk onderwerp wel makkelijk praten. Maar er zijn van die momenten dat ik iets moet opnoemen en meteen daarna denk: zei ik dat nou net? Er zitten woorden tussen die je in de normale omgang niet gebruikt. Maar over het algemeen neem ik het niet al te serieus. Het is vooral gezellig.”

Temptation Island is ook al zo’n ‘ondeugend’ programma.

“Ja, ik zit wel een beetje in het sekhoekje, hè? En het wordt ook nog eens een heftig seizoen. Vorig jaar had je die Belgische jongen, Marvin, die het er erg van nam. Maar dit seizoen overtreft de vorige. Er is niet één man of één vrouw die over de schreef gaat, maar meerdere.”

Heb je geen last van plaatsvervangende schaamte?

“Ik zit er soms wel met een gevoel van: jeetje mina, wat doe ik hier? Die koppels schrijven zichzelf in, dus daar sta ik volledig buiten. Maar toch voel me wel eens verantwoordelijk. Sommige stelletjes zijn al jaren samen. Dan denk ik: waarom zou je in godsnaam meedoen aan een programma waarin het fout kan gaan? Dan zit ik erbij als een soort dr. Phil, die achter de schermen de boel probeert te lijmen.”

Hoe sta je nu zelf in de liefde?

“Ik zou het wel leuk vinden om iemand tegen te komen aan wie ik verknocht zou kunnen raken. Dat heb je nooit zelf in de hand. Maar ik heb wel het idee dat ik een beetje uitgeraasd ben en iets serieuzers op prijs zou kunnen stellen.”