Grieteke, journalist en tekstschrijver

Als kind was ‘werkstukjes’ maken mijn grote hobby. Deze handgeschreven longreads handelden over uiteenlopende zaken als de herfst, spinnen en de oude Kelten. Ook was ik de eindredacteur van mijn eigen onregelmatig terugkerend radioprogramma dat geheel in het teken stond van topografiehuiswerk.

Er is veel gebeurd sinds eind jaren tachtig. De Muur viel, de bandrecorder ging stuk, MS-DOS veroverde de wereld en er bleek een studie journalistiek te bestaan. Daar, op Hogeschool Windesheim Zwolle, hoefde ik niet lang na te denken toen ik moest kiezen tussen de richtingen ‘audiovisueel’ en ‘geschreven’. Mijn oude topo-show ten spijt, het werd de pen.

Na mijn stages bij Trouw en Sp!ts, ben ik in 2002 bij laatstgenoemde krant aan de slag gegaan. Daar heb ik jaren ervaring opgedaan als binnenland- en kunstredacteur en in de destijds nog onontgonnen wereld van entertainment. Tegenwoordig schrijf ik als freelance journalist over media, mensen en marketing voor onder meer het AD, Het Financieele Dagblad, Het Parool, Metro, Veronica Magazine, Televizier, Mikro Gids, Guidinc en Frank.news.

Ik woon met mijn man, zoontje en twee stiefkinderen in het dorp Groenekan en houd kantoor in de oude gevangenis het Wolvenplein in hartje Utrecht.

Emailinfo@grieteke.nl

Telefoon06 4141 0091

AdresWolvenplein

Postcode9489 BG