interviews
5 september 2016

Luuk Ikink: Boulevard is uitgeroddeld

AD

Alleen zijn wetenschapsprogramma Galileo is hetzelfde gebleven. Voor de rest ziet het leven van Luuk Ikink bij RTL er totaal anders uit. De nieuwbakken Boulevard-presentator blikt tevreden terug op zijn vuurdoop.

Het moet een vreemde gewaarwording zijn geweest voor Luuk Ikink; thuis, op de bank met zijn vrouw naar RTL Late Night kijken. Maar dat viel alles mee, zegt de nieuwbakken RTL Boulevard-presentator aan de telefoon tijdens zijn zaterdagochtendritueel – op de fiets naar de markt in zijn woonplaats Hilversum. ,,Ik had het gevoel dat ik gewoon naar een programma zat te kijken, zonder te denken aan het idee dat ik daar een paar maanden geleden zelf nog stond.”

Zijn vervangster Marieke Elsinga vindt ‘ie ‘fantastisch’. ,,Ik wou dat mijn eerste week zo was. Ik vond haar heel goed. Ja, dat commentaar van twitteraars op haar snelle praten… Dat krijg ik ook altijd te horen, dus daar kan ik zo bij aansluiten. Je kunt nooit iedereen tevreden stellen.”

Er is nogal wat veranderd voor de 33-jarige Ikink. Bij de start van het nieuwe tv-seizoen verruilde hij zijn vertrouwde desk bij Late Night voor die van het vernieuwde RTL Boulevard, als co-host. En nee, hij is daarmee níét de opvolger van de afgezwaaide Albert Verlinde, die vijftien jaar lang het gezicht van het programma bepaalde als showbizzdeskundigde, de man die op de hoogte was van de roddels en bij BN’ers op de speed dial stond.

Eigenlijk is er van roddel en achterklap geen sprake meer bij Boulevard, zegt Ikink, die met een tevreden gevoel terugkijkt op zijn eerste week. ,,Ik denk dat dat roddelaspect, voor zover dat er nog in zat, er nu echt niet meer is. Nou ja, nauwelijks. Helemaal nu dit nieuwe format er is. Het is een entertainment- en mediaprogramma. En ja, god, we melden ook wel eens een baby van een BN’er. Maar dat zijn gewoon leuke nieuwtjes die iedereen doen glimlachen en waar die mensen zelf ook heel blij mee zijn.”

Dat Ikink niet zoals zijn voorganger dagelijks door BN’ers wordt gebeld met nieuwtjes vindt hij niet per se erg. ,,We hebben een goeie redactie die ook al die contacten heeft. Maar wat voor nieuwtjes wil je hebben hè? Ik denk niet dat er heel veel mensen zitten te wachten op iemand die is uitgegleden in de supermarkt. Ja, dat zal ons eigenlijk worst wezen.”

Zijn Boulevard-collega’s Beau van Erven-Dorens, Ruben Nicolai en Winston Gerschtanowitz, halen met hun eigen privéleven wel eens de bladen waar nog wél geroddeld wordt. Maar over Ikink lijkt opvallend genoeg niet zoveel sappigs te vertellen. ,,Neu, ik ben niet zo verschrikkelijk interessant in privéopzicht. Ik woon gewoon in een huis en ik heb een vrouw en dat is allemaal superstabiel. Relatiewisselingen enzo, dat vinden ze hartstikke leuk. Maar ja, als je dat niet hebt, dan begint het al vrij snel saai te worden. Ze kunnen mij wel fotograferen als ik naar de markt fiets, maar of dat nou zo interessant is?”

Wat betreft werk is er toch ook iets onveranderd gebleven voor Ikink: zijn programma Galileo, waarin hij zijn verslaggevers Manuel Venderbos, Jorn Rohde, Shelly Sterk, vlogger Sem Barendse en Giel de Winter allerlei bizarre experimenten laat doen.

Een hoogtepunt is volgens Ikink een het patatexperiment van Jorn. Die besloot een maand alleen maar patat te eten, aangevuld met vitaminepillen, water en thee. Wat dat met je lijf doet, is vanavond om 19.45 uur te zien bij RTL 5.