branded content
1 april 2019

Dumbo opent steengoed Disney-seizoen

AD

Liefhebbers van Disney-verhalen gaan een steengoed seizoen tegemoet. Want dit jaar verschijnen maar liefst drie liveaction-pareltjes van de filmproducent in de bioscoop: Dumbo, Aladdin en The Lion King. Het mooiste van alles is dat je met de Disney Passepartout in de zalen van Pathé, Kinepolis en Vue slechts één ticket nodig hebt om alle drie de films te kunnen zien.

De eerste film waartoe de Disney Passepartout toegang biedt, is Dumbo. Dit verhaal over een olifantje met veel te grote oren kwam in 1939 voor het eerst uit als boek en twee jaar later als tekenfilm. Samen met visionair regisseur Tim Burton brengt Disney de klassieker deze maand opnieuw tot leven in een groots liveactie-avontuur waarin verschillen worden gevierd, familie wordt gekoesterd en dromen vleugels krijgen.

Net als in het originele verhaal geeft circuseigenaar Max Medici (Danny DeVito) de voormalige circusartiest Holt Farrier (Colin Farrell) en zijn kinderen de opdracht om te zorgen voor het pasgeboren olifantje Dumbo. Zijn gigantische oren maken hem het lachertje van het toch al noodlijdende circus. Maar wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een verpletterende comeback. Check hier de trailer.

Straatrat verliefd op prinses

De nieuwe versie van Aladdin, geregisseerd door Guy Ritchie, bestormt eind mei de bioscopen. Dit spannende verhaal over de charmante straatrat Aladdin (Mena Massoud) die verliefd wordt op de moedige prinses Jasmine (Naomi Scott), is gebaseerd op het sprookje uit de stokoude verhalenverzameling Duizend-en-een-nacht. De live action-technieken van Disney maken de klassieker helemaal up-to-date.

Dat is ook te danken aan de geweldige cast, met onder anderen Will Smith, die de rol van geest voor zijn rekening neemt. Maar sinds het verschijnen van de trailer hebben fans vooral oog voor de Nederlandse acteur Marwan Kenzari die Jafar speelt. De gemene tovenaar is zelfs omgedoopt tot ‘hot Jafar’.

Hoogverraad op de savanne

Naast tekenfilm, tv-serie en musical is The Lion King vanaf eind juli ook als live action-epos te zien. Dit vertelt het verhaal van het leeuwenwelp Simba, die in de wieg is gelegd om het koningschap van zijn vader Mufasa over te nemen. Als zijn jaloerse oom Scar hoogverraad pleegt, wordt Simba verbannen. Met de hulp van een paar nieuwe vrienden besluit de jonge leeuw terug te nemen wat hem rechtmatig toekomt.

Iron Man-regisseur Jon Favreau tekende voor de artistieke leiding. Daarnaast worden de stemmen van Simba, Mufasa, Scar, Nala en de andere savannebewoners ingesproken door een sterrencast, onder wie Donald Glover en Beyoncé Knowles. Bekijk hier de trailer.

De actieprijs voor één Disney Passepartout is 25 euro, exclusief eventuele transactiekosten en toeslagen voor bijvoorbeeld 3D, Atmos, IMAX, Dolby of Laser, en geeft toegang tot drie films, zowel voor Nederlands als Engels gesproken. De tickets zijn geldig tot en met de laatste dag dat de langstlopende van de drie films, in minimaal één van de deelnemende bioscopen draait.