interviews
15 februari 2018

Dat droomhuwelijk komt nog wel een keer

AD Magazine

Fotograaf Ilvy Njiokiktjien en journalist Grieteke Meerman portretteren mensen die net wakker zijn. Deze week: Robin van der Spek (40) uit Apeldoorn. Hij en zijn verloofde Saniye Zweers (37) slapen graag uit, dus dochtertje Sizz (2) mag straks even tv kijken.

Lekker geslapen?

“Wij gaan eigenlijk standaard te laat slapen. We zijn allebei met geen stok naar bed te krijgen. Dus uitslapen is echt heerlijk voor ons. Zeker omdat wij het als freelancers allebei soms razend druk hebben doordeweeks; ik zit in de commerciële bedrijfsfotografie en Saniye is theatermaker, zangeres en trainingsactrice. Sizz slaapt meestal tot een uur of acht. Dan komt ze bij ons in bed. Vaak vindt ze het leuk om daarna nog even tv te kijken. Wij ook, want dan kunnen wij nog even slapen. Maar eerst stoeien, dan pas de tv aan.”

Wat is je droom?

“Wij hebben wel meer dan één droom. Eentje komt binnenkort uit. We gaan deze maand naar New York. Dat heeft heel lang bovenaan onze verlanglijst gestaan. We zijn dol op reizen, maar dat komt er niet meer zo van sinds Sizz er is. De grote verpester, haha! Eentje voor de lange baan is onze droom om ooit te trouwen. Ik heb Saniye vorig jaar spontaan ten huwelijk gevraagd, toen we een feest gaven omdat we twintig jaar bij elkaar waren. Ik had de microfoon in m’n hand en dacht: zal ik dan toch maar door de knie gaan? Maar het hoeft er wat ons betreft niet meteen van te komen. We zijn nu al zo lang samen, dan kunnen we het net zo goed nog wel even iets langer rekken. Voor nu vinden we het leuk om ervan te dromen.”

Wat brengt de dag?

“We gaan straks een stuk wandelen in het bos. Wij zijn lid van ‘Oerrr’, van Natuurmonumenten. Een soort kinderabonnement is dat, waarbij je allemaal activiteiten krijgt opgestuurd. Dit keer kunnen we gratis een boompje ophalen. Het idee erachter is dat je kunt zien hoe dat boompje met je meegroeit. Maar we doen rustig aan. Eerst nog ergens een kop koffie drinken.”