lijstjes
22 augustus 2016

De sappigste onthullingen in Linda’s Zomerweek

AD

Linda de Mol ontvangt deze week weer een stoet aan spraakmakende BN’ers in haar studio-tuin, onder wie Sylvie Meis. Het inmiddels traditionele interviewprogramma staat elk jaar garant voor sappige onthullingen. De vijf meest gedenkwaardige momenten op een rij.

 

Yolanthe huilt

Twitter ontplofte toen Yolanthe Sneijder-Cabau eind 2014 bij RTL Late Night aanschoof. Niet vanwege het tv-programma dat ze kwam pluggen, maar omdat ze er nogal vreemd uitzag: opgeblazen – botox! – en dicht geplamuurd. Een jaar later deed ze bij Linda uit de doeken wat er schuilging achter die vreemde look: niet de slechte belichting, maar een hormonenkuur die ervoor moest zorgen dat ze eindelijk zwanger werd. “Ik wilde professioneel zijn en m’n werk voortzetten”, zei ze in tranen. Twitter ontplofte opnieuw, maar dit keer door de spijtbetuigingen.

Tjitske scheert niet alles

Vraag Tjitske Reidinga wat ze van kersverse moeders met maatje 34 en knielende obers vindt en je hebt een paar minuten top-tv. Maar het wordt pas echt lachen als ze losgaat op kaalgeschoren schaamlippen. Onthulling: die heeft de actrice niet. Ze hield een betoog waarmee ze Linda, mede-gast Ali B., het publiek en de kijkers thuis spierpijn van het lachen bezorgde. “Wat doe je jezelf aan joh!”, riep ze tegen al die vrouwen die er uren scheren, harsen en ‘epiladyen’ voor over hebben. “Hier zal een zaal vol met jeukende kruizen zitten, want het gaat ontzéééttend jeuken! Het is verschrikkelijk!”

Van Gaal lacht niet

Louis van Gaal heeft geen zelfspot. Geen greintje. Dat konden we rustig concluderen toen de voetbalcoach vorig jaar zijn eigen Koefnoen-persiflage analyseerde. Zijn reactie op het filmpje waarin Erik van Muiswinkel een chagrijnige Van Gaal speelde, was zo absurd chagrijnig dat het door kon gaan voor een Koefnoen-persiflage waaraan geen Erik van Muiswinkel te pas hoefde te komen. “Geloof mij: iedereen verstaat mij en iedereen vindt het leuk als ik Hollandse uitdrukkingen vertaal.”

Anouk houdt van groot

Het onofficiële televisiemoment van 2013: Anouk die in Linda’s Zomerweek openhartig vertelt over het type man waar ze opvalt. De mannen die ze date, moeten niet alleen gevoel voor humor hebben en een beetje deugen. Ze moeten bovenal groot geschapen zijn. “21 tot 23 centimeter vanaf de stam”, specificeerde ze desgevraagd. Als een man tegenvalt in het broekje, maakt Anouk meteen rechtsomkeert. Meestal checkt ze het van tevoren even, om teleurstellingen te voorkomen. “Je wilt toch af en toe goed door die kamer worden geknald. Ik wil die pijn voelen. Toch Linda? Eerlijk!” Linda stapte huilend van het lachen over op een ander onderwerp.

Roddelen is niet leuk

Niet het slippertje zelf, maar het feit dat iedereen het wist vond Albert Verlinde het moeilijkst aan ‘Onno-gate’. Dat onthulde de RTL Boulevard-presentator twee jaar geleden in Linda’s Zomerweek. Het wrange aan de situatie waarin hij met zijn overspelige man Onno Hoes terecht was gekomen, kwam daarmee pijnlijk duidelijk naar voren: roddelen is leuk totdat het over jezelf gaat. De showbizzkenner ging ‘in de survivalmodus’ ten tijde van het drama dat Hoes zijn burgemeesterschap van Maastricht kostte, zo vertelde hij. Hun relatie overleefde het uiteindelijk niet.