interviews
10 oktober 2019

7 vragen aan… Timor Steffens

Totaal TV

Aan de vooravond van een nieuw seizoen van Dance Dance Dance wil Timor Steffens de elf BN’ers één ding op het hart drukken: onderschat het niet.

1. Kun je nu al een koppel noemen dat eruit springt?

“Ik zit altijd bij de nulmeting. Dat is de eerste keer dat ik de kandidaten zie dansen voordat het programma begint en geeft mij een beeld van wat de sterke en zwakke punten van de kandidaten zijn. Wat me opvalt, is dat die dit seizoen eigenlijk heel goed verdeeld zijn. Dus er is niet nu al één duidelijke winnaar.”

2. Moet je hard zoeken naar bekend danstalent?

“We hebben een joekel van een lijst met mensen die willen meedoen. Daar zit heel veel danstalent tussen, maar wij kijken niet alleen maar naar niveau, we willen ook een goede mix. Je wilt niet alleen maar zangers, maar ook acteurs en presentatoren.”

3. Wat heb je als BN’er aan deze stoomcursus professioneel dansen?

“Je komt met zoveel ervaring uit dit programma als het gaat om lichaamsbewustzijn, coördinatie en performance, dat het je sowieso gaat helpen met wat je ook doet. Daarnaast is het natuurlijk een manier om jezelf op de kaart te zetten, want Dance Dance Dance staat bovenaan in de charts van populairste tv-programma’s.”

4. Wat zijn standaard valkuilen voor nieuwe kandidaten?

“Iedereen onderschat het. Maar als je weken lang hele dagen danst, belast je je spieren intens. Je moet écht goed meedoen met de basistraining. Want daarna wordt het alleen maar moeilijker. En luister naar wat de personal trainer zegt. En een gouden tip: wees niet verlegen, maak lol!”

5. Dans je zelf nog?

“Toen ik naar Amerika ging, danste ik heel veel. Maar toen kriebelde het al om dingen te gaan maken. Ik had contact met John de Mol, die plannen had voor een nieuw programma. Daar is dit mooie kindje uit voortgekomen. Sindsdien ben ik alleen maar gefocust geweest op creative direction en choreografie. Ik heb niet de behoefte om weer als danser auditie te doen voor een artiest. Dan zet ik liever met die artiest een tour in elkaar.”

6. Merk je iets van de verhuizing van RTL 4 naar SBS6 zit?

“Nee, want we hebben nog steeds hetzelfde productieteam van Talpa. Voor mij is SBS net zoveel ‘thuis’ als dat RTL dat is. Het is wel jammer dat ik Dan Karaty moet missen, want dat is echt m’n maatje.”

7. Welk tv-programma kijk je zelf het liefst?

“Ik ben echt een on demand-kijker. Een film die iedereen moet zien is The Angel, met Marwan Kenzari in de lead. Qua series: Stranger Things, Troy: Fall of a City en Viking. Maar de beste serie aller tijden is natuurlijk Game of Thrones. Alleen die laatste aflevering, dat was zo jammer.”